KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Szanowni Państwo zgodnie z § 12 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia
15 marca 2019 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 502), przedstawiamy wykaz przedszkoli pracujących w miesiącach wakacyjnych lipiec - sierpień 2021 r.
 
Zapisy dzieci na miesiące lipiec - sierpień 2021 r. będą przyjmowane w terminie od 4 do 28 maja 2021 r.
Nasze Przedszkole, zgodnie z załączonym wykazem, pełni dyżur w sierpniu 2021 r.
 

 


Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych,

Spędzonych w gronie rodzinnym.

Wielu szczęśliwych chwil,

Smacznego jajka

oraz Mokrego Dyngusa

Życzy

Dyrektor oraz Pracownicy
Przedszkola Miejskiego nr 159 w Łodzi

 


Od dnia 29 marca 2021 r. do dnia 18 kwietnia 2021 r. ogranicza się funkcjonowanie przedszkola.

Na wniosek opiekunów prawnych, będą organizowane zajęcia w przedszkolu dla dzieci, których rodzice wykonują zawody ujęte w Rozporządzeniu MEiN z dnia 26 marca 2021 r. w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19. (Dz. U. z 2021 r. poz. 561, Dz. U. z 2021 r. poz. 651).

29.03.2021r. Nowe zasady przyprowadzania i odbierania dzieci z przedszkola

 


Deklaracje o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego w roku szkolnym 2021/2022 będą składane w przedszkolu w dniach 18 - 25 marca 2021 r.

Deklaracje można pobrać u osób dyżurujących w szatni od 15.03.2021r. lub bezpośrednio ze strony internetowej przedszkola.

Deklaracja o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego


ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W AKCJI "MISECZKA DLA PIESECZKA"

Na terenie Przedszkola Miejskiego Nr 159 w Łodzi zorganizowana zostanie akcja charytatywna pt. „Miseczka dla Pieseczka”.

Ma ona na celu udzielanie wspólnie z dziećmi pomocy dla Schroniska dla Zwierząt przy ul. Marmurowej 4.

W ramach akcji zbierane będą:

- koce, kołdry, poduszki na posłania dla zwierząt
- karmy dla psów i kotów
- smycze, obroże i kagańce
- miski i garnki na jedzenie i picie dla zwierząt
- klatki i kosze
- zabawki dla zwierząt.

Dary dla schroniska zbierane będą w wyznaczonym miejscu w holu przedszkola oraz opróżniane regularnie przez organizatora. Po zakończeniu akcji przewiezione zostaną do siedziby schroniska przy ul. Marmurowej 4 w Łodzi.

Akcja zbierania darów dla schroniska potrwa do końca lutego 2021 r.

 

Organizatorzy akcji:

Justyna Zbrojewska - nauczyciel gr.II

Patrycja Janczak-Koryakin - nauczyciel gr.V

 

 
ANIOŁKOWE GRANIE 2020/2021
Szanowni Państwo!
Nasze przedszkole w tym roku szkolnym bierze udział w akcji "Aniołkowe granie 2020/2021". Akcja ma na celu promowanie idei rodzicielstwa zastępczego oraz integrację przedszkoli i placówek opiekuńczych.
Do 16 grudnia 2020 r. można przynosić do przedszkola artykuły spożywcze, kosmetyczno - higieniczne oraz szkolne dla dzieci z Domu Dziecka nr 6 im. Stanisława Jachowicza w Łodzi, przy ulicy Bednarskiej 15.
Przyniesione artykuły prosimy przekazywać osobom dyżurującym w holu przedszkola lub wkładać bezpośrednio do pojemnika znajdującego się w holu.
Wszystkie zgromadzone dary zostaną przekazane dla podopiecznych Domu Dziecka nr 6 w Łodzi.
Ponadto, dzieci z przedszkola wykonają piękne prace - Aniołki dla wszystkich dzieciaków z Domu Dziecka.
Serdecznie zachęcamy wszystkich do włączenia się do akcji charytatywnej!
Zróbmy wszystko, aby na ustach tych dzieci pojawił się ogromny uśmiech!
 
Przykładowa lista najpotrzebniejszych produktów:
 
Artykuły spożywcze:
  • dżemy, kremy do smarowania,
  • musli, płatki śniadaniowe,
  • słodycze, ciastka, czekolady, cukierki, batony, gumy,
  • soki owocowe, warzywne,
  • herbaty, kakao,
  • kisiele, budynie.

Artykuły szkolne:

  • zeszyty (najbardziej potrzebne: 60 kartkowe),
  • kleje,
  • kredki, mazaki, długopisy, pisaki, korektory,
  • przybory szkolne (gumki, nożyczki, itp.),
  • bloki kolorowe, rysunkowe,
  • plastelina,
  • farby, pędzle.

Artykuły higieniczno - kosmetyczne:

  • żele pod prysznic,
  • mydła w kostce/ płynie,
  • ręczniki papierowe,
  • kremy/ balsamy,
  • szampony/ odżywki.
 
Z góry bardzo serdecznie dziękujemy za okazaną pomoc!
 

KOMUNIKAT
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Łodzi na podstawie art. 5 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. z 2019r. poz. 1239z z późn. zm.), §1 rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 27 lutego 2020 r. w sprawie zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2 (Dz. U. poz. 325), § 5 ust. 1 pkt. 4 i ust. 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 kwietnia 2020 r. w sprawie wykazu chorób powodujących powstanie obowiązku kwarantanny lub nadzoru epidemiologicznego oraz okresu obowiązkowej kwarantanny lub nadzoru epidemiologicznego (Dz. U. poz. 607 z późn. zm.) w związku z ustalonym kontaktem z osobą zakażoną SARS-CoV-2
nakazuje
poddanie się obowiązkowej kwarantannie od dnia 18.10.2020r. do dnia 24.10.2020r. w miejscu zamieszkania wszystkim dzieciom z grup: I, IV, V, pracownikom, którzy mieli kontakt z osobą zakażoną SARS-CoV-2 w dniach 12-14.10.2020r. w Przedszkolu Miejskim nr 159 w Łodzi ul. Łączna 53 raz członkom ich rodzin wspólnie z nimi zamieszkującym.
Zakazuje się opuszczania miejsca kwarantanny, chyba, że odpowiednio dana osoba wymaga hospitalizacji albo Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Łodzi postanowi inaczej.
 
Jednocześnie PPIS w Łodzi zobowiązuje rodziców/ opiekunów dzieci i nauczycieli poddanych kwarantannie o przesłanie na adres hdm1@psselodz.pl następujących danych: imię, nazwisko, PESEL wszystkich domowników, adres przebywania na kwarantannie, nr telefonu do kontaktu oraz datę ostatniego dnia pobytu w pracy, celem wydania i dostarczenia decyzji administracyjnej PPIS w Łodzi, która będzie podstawą usprawiedliwienia nieobecności w pracy.
Urszula Jędrzejczyk - Państwowy Inspektor Sanitarny w Łodzi
Proszę o dopisek w tytule PM 159
 
Szanowni Państwo kwarantanną objęci są Ci rodzice/prawni opiekunowie, rodzeństwo oraz domownicy, których dzieci uczęszczały do przedszkola w dniach 12.10.2020 - 16.10.2020 r.
Jednocześnie informujemy, że grupa II i III pracują normalnie.

 

Joanna Rogalska,

Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 159 w Łodzi

 


ZEBRANIE Z RODZICAMI

Zebrania z rodzicami z poszczególnych grup będą odbywały się w dniach:

Grupa I - 03.09.2020 r. (czwartek) godz. 17.00 (sala gr. I)

Grupa II - 03.09.2020 r. (czwartek) godz. 17.30 (sala gr. II)

Grupa III - 07.09.2020 r. (poniedziałek) godz. 17.00 (sala gr. III)

Grupa IV - 08.09.2020 r. (wtorek) godz. 17.00 (sala gr. IV)

Grupa V - 08.09.2020 r. (wtorek) godz. 17.30 (sala gr. V).

Na zebranie przychodzi tylko jeden z rodziców  w maseczce i dokonuje dezynfekcji rąk przy wejściu.

W zebraniu bezwzględnie nie mogą uczestniczyć dzieci.

Prosimy o punktualność ze względu na wyznaczone godziny rozpoczęcia zebrań w poszczególnych grupach.

Dyrektor i Rada Pedagogiczna

PM nr 159 w Łodzi

 


ROZPOCZĘCIE ROKU PRZEDSZKOLNEGO 2020/2021

Szanowni Rodzice!

W związku ze zbliżającym się rozpoczęciem roku przedszkolnego bardzo prosimy o zapoznanie się   z poniższymi informacjami dotyczącymi funkcjonowania przedszkola od 1 września 2020 r.

Bardzo prosimy o wydrukowanie, podpisanie i odniesienie dokumentów do Przedszkola podczas przyprowadzania dzieci.

Jednocześnie przypominamy rodzicom dzieci nowo przyjętych o konieczności dostarczenia kompletu dokumentów z rekrutacji (wniosek + wszystkie oświadczenia).

Joanna Rogalska

Dyrektor

Przedszkola Miejskiego nr 159 w Łodzi

1. Zasady funkcjonowania przedszkola

2. PM 159 - Informacja zapisu dziecka do przedszkola

3. Regulamin korzystania z wyżywienia w Przedszkolu Miejskim nr 159

4. Oświadczenie (COVID'19)

5. Upoważnienie do odbioru dziecka

 


Rozpoczęcie roku przedszkolnego 2020/2021

Drodzy Rodzice!

W związku z czasem bardzo dynamicznych zmian, wszystkie informacje dotyczące rozpoczęcia roku przedszkolnego 2020/2021 zostaną umieszczone na naszej stronie internetowej.

Zachęcamy do śledzenia na bieżąco strony placówki.

Joanna Rogalska

Dyrektor

Przedszkola Miejskiego nr 159